eXTReMe Tracker

30 aprill 2007

Eelmine nädal nägin ma päris laost

Käisime väikesel 4-päevasel reisil pealinnast ida poole. Ja nüüd ma võin alles öelda, et olen näinud päris laost sest pealinn, kus me enamuse oma ajast veedame on väga-väga erinev sellest, mis toimub igal pool mujal laoses. Kui pealinn on liikumas tugevas moderniseerumise tuhinas, ehitatakse teid, kenasid parke, on palju jõukaid templeid jne, siis külaelu on veel ikka väga vaene ja inimesed elavad üpris primitiivsetes tingimustes.


Enamus elab väikestes hüttides, ei oma autot või mootorratast ja lapsed käivad koolis, mis ei kiitle uhkete õppematerjalidega. Välismaised abiorganisatsioonid on teinud ja teevad palju tööd, et aidata küladel vähemalt koolid heasse korda saada, pakkuda õpetajaile lisatreeningut ja koostada õppematerjale. Enamuses teevad need projektid head tööd ja lastele meeldib koolis käia, seda oli hea näha.

Ja lapsed, ooh, on nii armsad. Alguses skeptilised valgenaha suhtes, kes nendest pilti tahab teha, aga peale esimese pildi nägemist poseerivad nad hea meelega. Palju nalja sai nendega :)




oh seda mäkki, pildid on külili. Väike tipp, pööra (või keera) monitori 90 kraadi.